Tarkkoja karttoja Jämsästä

Julkaisupäivämäärä: Dec 25, 2015 1:1:49 PM

Tervehdys Hallista!

Olen kartoittanut vesistöjen syvyystietoja Jämsän alueella useista vesistöistä. Kartoitusalue laajenee edelleen tulevana kautena. Ensisijaisesti kartoitan järviä, joista ei ole syvyyskarttaa aikaisemmin tehty, mutta myös järviä / vesistöjä, joista löytyy syvyyskartat ennestään toisen kartoittajan tekemänä. Kaikki tekemäni kartat löytyvät navigaatiokarttaohjelmasta MAPPe. Karttapalvelu sisältää myös kaikki peruskartat koko Suomen alueelta. Karttapalvelu on selainpohjainen perustuen pilvipalveluun ja käyttäjän tietokoneen tai älypuhelimen näyttöön latautuu joka hetki uusimmat päivitetyt kartat.

Palvelun kehittäminen

Palvelua kehitetään jatkuvasti.

Lähestyn teitä siksi, että olisin kiitollinen teidän (vesistöasiantuntijat) antamasta palautteesta karttoihin ja karttapalveluun liittyen. Palautteen avulla saan kehitettyä karttoja ja palvelua paremmin asiakaskunnan tarpeita vastaavaksi.

Esityksiä tulevina vuosina kartoitettavista järvistä otan myös vastaan. Ilman esityksiä palvelu laajenee joka tapauksessa Päijänteellä, Kuorevedellä ja Inarin järvellä. Uusina järvinä 2016 tulevat Kankarisvesi, Kertejärvi ja Längelmäveden pohjoisosa. Myös joitain pienempiä järviä otan mukaan kartoitusohjelmaan.

Palautetta kiitos!

Karttoihin ja palveluun pääsee tutustumaan, ja palautetta antamaan sivustolla www.mappe.fi. Internet yhteyden omaavalla laitteella pystyy palvelun käynnistämään sivuston oikeasta yläkulmasta. Tutustumistoiminnolla näkyy kaikki karttatasot Jämsän Himoksen alueelta. Muilla alueilla näkyy vain ylemmän tason kartat. Kirjautumalla/rekisteröitymällä saa näkyviin kaikki karttatasot koko Suomen alueelta (myös syvyyskartat). Rekisteröitymisen jälkeen on käyttäjällä viikko ilmaista tutustumisaikaa palveluun.

Erityisesti olisin kiinnostunut Päijänteen Olkkolanlahti-, Tirinselkä-, Lehesselkä- ja Saviselkä kartojen palautteesta. Ko. kartat ovat osin ranta ja heinikko kartoituksia vailla. Värit vaihtuu metrin välein 15 metriin asti. Yli 15 metrin alueet ovat sinisiä. Syvilläkin alueilla korkeuserot ovat metrin välein mustilla käyrillä kuvattu. Matalilla alueilla (Olkkolanlahti) on osin koemielessä kuvattu puolenmetrin syvyyseroja katkoviivalla.

Palautteen voi lähettää suoraan Pitkäsen Ramin sähköpostiin tai mappe-karttapalvelun palautteen kautta.

Hyvää Joulua! Kireitä siimoja tulevalle kaudelle.

Toivottaa Raimo Pitkänen

raimo.pitkanen@sci.fi